Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour
×
  • Art Print
  • Canvas
  • Photo



Details

Submitted on
February 3, 2013
Image Size
17.2 MB
Resolution
8994×7500
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
12,978 (5 today)
Favourites
21 (who?)
Comments
2
×
House of Lorelai and Rory Gilmore - First Floor by nikneuk House of Lorelai and Rory Gilmore - First Floor by nikneuk
.
This is a floorplan based in the house of Lorelai and Rory Gilmore from the TV series "Gilmore Girls".
.
It's an original hand drawed plan, in scale, coloured with colour pens and with full details of furniture and complements ...
The design is made according with the "real" apartment respecting the spaces, proportions, furniture and objets presents in the studio set.
Some sets have changed throughout the different seasons and this floorplan is a mixture of various of them.
.
If you want to buy an original drawing, especially handmade for you, contact me at ializar@hotmail.com or visit my ETSY store.
.
:iconally37:
Great job! The remodelled bedroom is fancy, but I have to say, I think I prefer Lorelai's original bedroom-its so cosy!
Reply
:iconnikneuk:
About this fllorplan:
The entire first floor of the home is built to scale in a studio but the first floorplan sceens were filmed in removable sets.
When Lorelai's bedroom appears for the first time in the episode 1X02 apparently the first fllorplan only contains her bedroom at one side (above the living room) and a bathroom in the other side.
But, what happens with all the rest of the space in this floor above kitchen and Rory's bedroom ???
In fact an image of the other side of the fake building was shown to situate the action in Lorelai's bedroom:
[link]
But this side of the building creates contradictions with the distribution of the sets.
In fact this image situates the bedroom in the backside but in the episode 6.02 we can see Lorelai's bedroom in a travelling through a big hole in the wall.
So the windows in Lorelai's bedroom are placed looking to this side of the house.
Three windows in a flat wall, another contradiction.
[link]
In the epissode 6.06 we attend to the makeover and in the next episodes the new bedroom is presented.
In theory this new bedroom is situated in the same place as the old one but the access to this new bedroom it's through a long corridor wich creates another contradiction with the situation of the stairs.
So finally I decided to make my own theory:
The old bedroom was reconstructed and used now as guest bedroom. The new bedroom was created in the unused space above kitchen and Rory's bedroom extending the original bathroom on upper floor to create the ensuite bathroom.
I adapted the stairs to fit the old bedroom with the ground floor and to create a long corridor to the new bedroom.
I don't know why (maybe cause all these changes creates confussion) but the producers never shows the upper part of the exterior of the house in the rest of episodes.
Reply
Add a Comment: